Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 55 чоловік

Безпечне середовище в закладах освіти

Дата: 20 березня о 12:06, Оновлено 20 березня о 12:50
40 переглядів

Під час бойових дій, які здійснює країна-агресор, наразі актуальним є питання створення безпечного простору для здобувачів освіти та персоналу закладу, які працюють за змішаною або очною формою навчання. Забезпечення оптимального безпечного середовища під час повітряної тривоги, є першочерговим завданням засновників і керівників закладів освіти.

unnamed.jpg

 

   Всі укриття повинні утримуватись в належних умовах. Особливу увагу слід приділяти санітарному стану, оскільки він має безпосередній вплив на здоров'я та комфорт людей. До основних вимог забезпечення відповідного санітарного стану укриття відносяться:shelter-1.png




 

Водопостачання та каналізування. Організація питного режиму повинна сприяти задоволенню потреб дітей у безпечній та якісній воді. Можливе використання фасованої негазованої води промислового виробництва в індивідуальному посуді (пляшці), а також води з установок із дозованим розливом негазованої фасованої питної води. При використанні установок із дозованим розливом негазованої фасованої води заміна ємності повинна здійснюватися не рідше одного разу на 2 тижні. 

Укриття повинно забезпечуватися мережами водопостачання та каналізування для гігієнічних та господарсько-побутових потреб. Якщо відсутня система централізованого водопостачання та водовідведення, то укриття забезпечується ємностями (бочками) для води відрами з кришкою (біотуалетами) та баками для нечистот.

 

Система опалення. Наявність ефективної системи опалення, для забезпечення комфортних умов перебування в укритті у холодний період року. Відносна вологість повітря в приміщеннях, де перебувають діти, повинна бути в межах 40-60%. 

Встановлення у закладі освіти додаткових систем, що впливають на мікроклімат приміщення, має бути забезпечене відповідним і своєчасним сервісним обслуговуванням та заміною витратних матеріалів.

 

Вентиляція: Наявність ефективної та справної вентиляційної системи для забезпечення постійної подачі свіжого та виведення відпрацьованого повітря з укриття, щоб уникнути перегріву та кисневого голодування.

 

Освітлення: Джерела штучного освітлення в укритті повинні забезпечувати достатнє та рівномірне освітлення всіх приміщень для забезпечення належних умов перебування, а також для підтримки психологічного комфорту. Доцільно використовувати резервне електроживлення та штучні джерела світла, такі як електричні ліхтарі свічки, гасові лампи тощо. 

 

Утримання в чистоті: Укриття повинно бути чистим, не захаращеним і підтримуватися в належному стані, щоб уникнути поширення інфекцій та захворювань серед присутніх. Варто регулярно проводити вологе прибирання з використанням мийних та дезінфекційних засобів.

 

Ретельна увага до цих аспектів дозволить ефективно впоратися з будь-якими непередбачуваними ситуаціями та забезпечити оптимальні умови для збереження життя та здоров'я.

 

Для комфортного перебування, укриття повинно забезпечуватись обладнанням з можливістю безперервного перебування в ньому впродовж не менше 48 годин. Можливо передбачити розміщення працівників та дітей на наявних у закладі освіти засобах (столи, стільці, лави, ліжка, спортивні мати чи каремати тощо), забезпечити контейнерами для зберігання харчових продуктів, засобами надання медичної допомоги, засобами зв’язку та оповіщення (інтернет, телефон, радіоприймач) та засобами пожежогасіння.

У разі, якщо кількість дітей перевищує місткість споруди, що використовується як укриття, та немає можливості розширення простору для забезпечення додаткових місць, слід переглянути режим роботи закладу та перейти на змінний графік навчання.

 

Укриття є місцем для тимчасового перебування у випадку небезпеки, тому важливо знати, як правильно поводитися. 



istockphoto-1222768081-170667a.jpg

Зберігайте спокій, щоб забезпечити 

безпеку собі та всім присутнім. 


інстр.jpg

 

Дотримуйтеся інструкцій та вказівок 

для максимальної безпеки. 

 

Увага!!!

Відбій повітряної тривоги

Утримуйте дітей та себе в укритті, 

поки не буде оголошено про закінчення небезпеки.

 

Забезпечення безпеки дітей та персоналу у закладах освіти вимагає систематичної підготовки, ретельного планування та відповідального управління. Дотримання цих вимог дозволить забезпечити оптимальні умови для навчання та розвитку усіх учасників освітнього процесу.

  

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.